xxx
Husk, at der kan være forskel på store og små bogstaver i kodeordet

Har du glemt dit kodeord?

NAVIGATION

PROFIL

  • login
  • Har du ikke en profil så kan du oprette en her

SoMe


HJERTE MODTAGERE
Flest hjerter de sidste 14 dage
HJERTE MODTAGERE
Flest hjerter 'All Time High'
341
157
SØG I FORUM
FORUM KATEGORIER
Velkommen gæst!

Macnyts forum er populært blandt mange brugere og det med god grund.

Macnyts forum er fyldt med hjælpsomme brugere, der er interesseret i,
at give en hjælpene hånd og tage en god diskussion/dialog med dig.

Som gæst kan du dog kun læse indholdet i Macnyts forum.

For, at deltage aktivt i diskussionerne skal du have oprettet en profil og være logget ind.

Har du allerede en profil så login her.
Kategori: Digitale billeder - freeze! (Foto)
macnyt  /  forum  /  emne
Denne tråd har ikke været aktiv i længere tid og er nu automatisk blevet låst for nye indlæg...
Hvordan finder jeg slettede billeder
Kategori: Digitale billeder - freeze! (Foto)


1

0
Bastian (Skribent)
07. januar 2018 @ 16:51
Nyt medlem

Hej jeg har et rigtig rigtig godt spørgsmål. jeg har kommet til at sige erstat en mappe med billeder med en anden mappe med billeder som hed det samme. de billeder som den slette og erstatter kommer ikke i papirkurven så kan derfor ikke genoprettes. disse billeder kan heller ikke findes hvis jeg bruger et program som finder alle slettet billeder. hvad gør man så?...... HJÆLP


  5
0
  159

128

0
07. januar 2018 @ 17:40
Novice

Hvis billederne er overskrevet bare én gang, kan ingen i verden finde dem for dig. Og selv om de ikke er overskrevet, vil enhver brug af computeren, herunder installering af programmer, mindske chancen for at genskabe noget brugbart.

Det lyder ikke som om du har den helt store erfaring med problemet, så jeg vil anbefale dig at henvende dig til et firma som specialiserer sig i dataredning og fremfor for alt, at undgå yderligere brug af computeren inden de har kigget på den.


1833

1
07. januar 2018 @ 18:44
Stormogul

Med Timemachine backup. 

Hvis det tilfældigvis er på et cloud-drev, så er der en chance for, at flere versioner gemmes i en periode. Det gør dropbox.

MacOS har også selv noget fil-version styring indbygget, som du kan være heldig med: http://osxdaily.com/2015/06/16/revert-to-prior-version-file-mac-os-x/

Men kan aldrig have for meget backup og Timemachine er så simpel og indbygget, at der ikke er nogen undskyldning for ikke at tage backup.


4593

394
07. januar 2018 @ 19:01
FPU

Principielt ligger dine billeder der stadig, men Finder har slettet oversigten over, hvor de ligger, deres fil-navne, og deres meta-data (f.eks. dato/klokkeslet og GPS-data). Men selve billedfilerne ligger stadig et sted på disken, hvor Finder har "hakket af" i "denne del af disken må gerne overskrives".

Hvis du (selv) vil gøre dig håb for at genskabe de billeder skal du:

1. Omgående holde op med at bruge din Mac til noget som helst, selv at læse nyheder på nettet; browsere bruger caches, og caches betyder, at der bliver skrevet data på disken, også på de steder på disken, hvor der er hakket af i "må gerne overskrives".

2. Derefter skal du have fat i en tom disk af mindst samme størrelse som den disk, du vil redde data fra. Den skal helst være formateret i Extended(Journaled). ExFat KAN bruges., men det kan NTFS ikke, da MacOS ikke kan skrive til NTFS-formatet.

3. Så skal du have fat i noget kommerciel dataredningssoftware. Jeg plejer at pege på DataRescue. Demo-versionen kan vist nok vise, hvor mange data, der kan reddes. Men hent det fra en anden Mac, hvis du ikke vil risikere at overskrive dine billeder med dataredningsprogrammet!

4. Derefter skal data redes over på den eksterne disk, og så skal du i gang med en manuel gennemgang af alle filer, indtil du har reddet, hvad der kan reddes. Det kommer til at tage noget tid. DataRescue deler dog filerne op efter fil-type, så du kan nøjes med at gennemgå alle JPG-mapperne. Men du skal nok regne med, at dine billeder har fået nye navne, altså Image0001.jpg, Image0002.jpg, o.s.v.

Held og lykke og feedback.

Spirituel Maskine

128

0
07. januar 2018 @ 19:13
Novice

@Tonny Freimanis.

Filerne vil kun være på disken, hvis de er slettet. Ikke hvis de er overskrevet.

Trådstarter skrev i en meddelse at det er to år siden det er sket.


4593

394
07. januar 2018 @ 21:14
FPU

@ fartbag

Det er rigtigt nok, at filerne kun vil være på disken, hvis de ikke er blevet overskrevet. Men selvom Finder erstatter een mappe med en anden med samme navn, er det ikke sikkert, at dens data bliver lagt det samme sted på disken. Rent faktisk bliver data nok lagt et sted på disken, hvor der enten ikke ligger noget i forvejen, eller hvor der er hakket af i "må overskrives", hvorefter der ud for celler/sektorer ved den gamle mappe nu bliver hakket af i "må slettes", hvorefter mappen og dens indhold bliver usynligt i Finder.

Trådstarter skriver da ikke i sit første indlæg, at det skete for ham for to år siden. Så vidt jeg kan læse ud af dit svar, må han have skrevet det i en privat besked til dig. Hvis det er rigtigt (og hvis han har brugt sin Mac jævnligt siden da), ja så er celler/sektorer nok overskrevet mange gange siden da, og så er der kun "vinke-farvel-metoden" tilbage.

Efter to år med en disk, som har været brugt aktivt, kan ikke engang et professionelt dataredningsfirma næppe genskabe de billeder; de findes nu kun i trådstarters hjerne.

Spirituel Maskine