xxx
Husk, at der kan være forskel på store og små bogstaver i kodeordet

Har du glemt dit kodeord?


NAVIGATION

NAVIGATION

PROFIL

  • login
  • Har du ikke en profil så kan du oprette en her

SoMe


SØG I NYHEDSARKIVET
VIS SENESTE NYT I KATEGORI
Flere fakta om Panther og Power Mac G5
Flere fakta om Panther og Power Mac G5
En gruppe af Apple's produktchefer besøgte i går London for at tale om det nyligt annoncerede Mac OS 10.3 (Panther) samt de nye Power Mac G5 modeller og det kom der interessante informationer ud af. Når nye produkter bliver introduceret af Steve Jobs ved et arrangement som World Wide Develops Conference (WWDC) er der naturligvis ikke mulighed for at fortælle om hver en detalje. Men for hver dag der går kommer der flere og flere informationer frem i lyset om det kommende Mac OS X 10.3 (Panther) og Power Mac G5 modellerne. Således kunne man i går i London opleve følgende personer fra Apple fortælle lidt om Mac OS X 10.3 og Power Mac G5. - Tom Boger, Director of Power Mac Worldwide Product Marketing - Chris Bourdon, Senior Product Line Manager - Souad Laoussadi, Desktop Marketing Manager - Stephen Kelly, Pro Software Marketing Manager Den nye PowerPC G5 er en PowerPC 970 chip baseret på IBM's Power4 processor og er rent fysisk på størrelse med en voksen persons fingernegl - alligevel indeholder processoren over 300 meter trådning og visse dele er 800 gange mindre end et menneskehår. Tom Boger fra Apple kunne blandt andet fortælle, at selvom Apple reklamerer med at de nye Power Mac G5 modeller kan indeholde op til 8GB RAM er det i realiteten ikke maksimumgrænsen. De nye Power Mac G5 modeller kan indeholde op til 18 exabytes, pointen er blot at sådanne DIMM RAM klodser ikke eksisterer - men Power Mac G5 modellerne understøtter dog dette om end rent teoretisk. For så vidt angår det kommende Mac OS X 10.3 (Panther) operativsystem blev det fortalt, at denne version af Mac OS X stadig vil være et 32-bit operativsystem på trods af 64-bit arkitekturen i de nye Power Mac G5 modeller - udviklere kan dog benytte sig af 64-bit arkitekturen som givetvis giver en hel del fordele. Til gengæld har Apple ændret den måde det nuværende Mac OS 10.2 addresserer hukommelse, således at den er kompatibel med de kommende Power Mac G5 modeller - denne ændring og sikkert flere til kommer til at hedde Mac OS X 10.2.7 og udkommer samtidigt med Power Mac G5 modellerne. Som bekendt kommer Mac OS X 10.3 (Panther) først på markedet i slutningen af året. De nye Power Mac G5 modeller som kommer på markedet efter sommerferien indeholder en ny Apple-udviklet kølemekanisme der gør at blæserne kan gå fra 5.000 omdrejninger i minuttet og helt ned til 500 omdrejninger i minuttet alt efter hvor 'travlt' computeren har det med beregninger og andet. Pointen med den nye kølemekanisme har ifølge Apple helt fra starten været at gøre Power Mac G5 modellerne så lydsvage som muligt.
Af samme grund er hvert enkelt Power Mac G5 model i den nye serie bygget med sin helt specielle kølemekanisme med henblik på at holde eksempelvis processorerne kølige. En af bagsiderne ved den nye kølemekanisme er, at Apple ikke anbefaler at man opgraderer processorerne i disse nye Power Mac G5 modeller når der kommer hurtigere processorer. De nye Power Mac G5 modeller er rent fysisk opbygget meget anderledes end de Power Mac G3 og Power Mac G4 modeller vi kender i dag. Alligevel har Apple fokuseret på brugervenlig i forbindelse med udskiftning af hardware og således skal man ikke bruge noget værktøj for eksempelvis at skifte det optiske drev eller harddisken, hvilket er en klar fordel.
Der har siden annonceringen på WWDC været mange informationer om Power Mac G5 og Mac OS X 10.3 (Panther) og nye detaljerede informationer vil fortsat strømme til. På Macnyt kan vi ikke dække en hver detalje, men vi vil fortsat fokusere på disse nye produkter fra Apple og samtidigt se frem til den egentlige tilgængelighed på markedet. [#]Apple DK - Power Mac G5 [#]Apple DK - Mac OS X 10.2 (Jaguar) [#]Apple DK - Mac OS X 10.3 (Panther) [#]Apple US - Power Mac G5 [#]Apple US - Mac OS X 10.2 (Jaguar) [#]Apple US - Mac OS X 10.3 (Panther)
05-07-2003, kl. 00.23 - Kategori: Hardware
Skriv en kommentar eller marker nyhed/artikel som favorit