xxx
Husk, at der kan være forskel på store og små bogstaver i kodeordet

Har du glemt dit kodeord?

NAVIGATION

PROFIL

  • login
  • Har du ikke en profil så kan du oprette en her

SoMe


HJERTE MODTAGERE
Flest hjerter de sidste 14 dage
1
HJERTE MODTAGERE
Flest hjerter 'All Time High'
341
157
SØG I FORUM
FORUM KATEGORIER
Velkommen gæst!

Macnyts forum er populært blandt mange brugere og det med god grund.

Macnyts forum er fyldt med hjælpsomme brugere, der er interesseret i,
at give en hjælpene hånd og tage en god diskussion/dialog med dig.

Som gæst kan du dog kun læse indholdet i Macnyts forum.

For, at deltage aktivt i diskussionerne skal du have oprettet en profil og være logget ind.

Har du allerede en profil så login her.
Kategori: iPhone i centrum - Mere end 1 milliard solgte (iPhone)
macnyt  /  forum  /  emne
Forkert oplader kan ødelægge den nye iPhone 15...
Kategori: iPhone i centrum - Mere end 1 milliard solgte (iPhone)


2273

157
15. september 2023 @ 13:47
ASCII jonglør

Forkert oplader kan ødelægge den nye iPhone 15 Apple har efter krav fra EU skiftet opladestik på de nye iPhone-telefoner, men man skal passe på med, hvilken oplader man bruger – for telefonen risikerer at blive ristet.

Så dramatisk lyder overskriften på Berlingskes advarsel om de nye iPhone 15 her i dag d. 15. sept. 2023.

Går man længere ned i artiklen, kan man læse flg.:

...man skal passe på med, hvilken oplader man kobler på sin nyindkøbte og dyrt betalte iPhone. Nogle USB-kabler og opladestik har nemlig færre former for beskyttelse indbygget, så derfor bør man undgå de billigere af slagsen, skriver Business Insider.

Apple selv anbefaler, at man kun anvender Apples egne opladere eller opladere fra andre mærker, der overholder visse sikkerhedsforskrifter. I modsat fald risikerer man nemlig at ødelægge sin telefon, forklarer Jessa Jones, som ejer iPad Rehab, der reparerer mobilt udstyr, til The New York Times.

Opladere af høj kvalitet har små chips siddende indeni, som kan sikre, at det kun er selve opladeren, der beskadiges, hvis der er problemer, og ikke telefonen selv. De sikrer, at der ikke sendes for meget strøm til det udstyr, der skal oplades.

 

MBA 15.3” - iPhone 12 - Krokodille - “Nu?”
  6
1
  896

253

35
15. september 2023 @ 14:14
Juniormedlem

Jeg er ret sikker på det gælder stort set alt man sætter til en billig og dårlig oplader som ikke overholder gældende sikkerhedskrav, ikke kun iPhone 15 - men Tanten holder sig tilsyneladende ikke for gode til at udgive click-bait!


2273

157
15. september 2023 @ 14:45
ASCII jonglør

Jeg ret sikker på, at man som velinformeret iPhone-entusiast er ganske klar over, at en billig og dårlig oplader ikke er comme il faut, men derimod absolut am strengstens verboten eller sågar a totally fucked up thing to do.

Men artiklens målgruppe er måske også snarere tænkt som alle de almindelige forbrugere (lad os her være nådige og ikke defilere forbi med kønsspecifikke grovheder), som måske ikke er opmærksom på denne lille tekniske detalje - og som en dag i skyndingen, hvor de har forlagt deres Apple-oplader, bare bruger den slemme kinesiske opladerdæmon i køkkenskuffen - med det resultat at de til deres store overraskelse pludseligt og tilmed direkte på køkkenbordet kan riste snobrød over deres dyre nye iPhone 15.

“Storartet!” vil nogen af dem måske sige - men ikke alle, vel? 

 

MBA 15.3” - iPhone 12 - Krokodille - “Nu?”

2185

44
15. september 2023 @ 17:01
ASCII jonglør

Det har været et issue i rigtig lang tid - det gælder både forkert lader, og forkert lade kable.

Normalt er det lade kablet, som er det største problem - typisk hvis man benytter et ikke Appel godkendt (MFi godkendt) kable, så kan man ende med at brænde visse chip(s) af.


234

13
15. september 2023 @ 20:22
Juniormedlem

Louis Rossmann har også lavet en video om det, da både oplader og kabel bruger forskellige chips, men af og til også forskellige ledere til data og strøm. Han testede det ikke på Apple udstyr, men på almindelige hverdagsting der bruger strøm. Men kan der være problemer med den slags, kan der også være problemer med det i samspil med Apples enheder - selvfølgelig.

USB-C charging is not as universal as you think



2273

157
16. september 2023 @ 01:25
ASCII jonglør
Rene Larsen skrev:

Det har været et issue i rigtig lang tid - det gælder både forkert lader, og forkert lade kable.

Normalt er det lade kablet, som er det største problem - typisk hvis man benytter et ikke Appel godkendt (MFi godkendt) kable, så kan man ende med at brænde visse chip(s) af.

Det er jo også pointen: at kræve en IT-standard for ladere/stik i EU, så dens slags uheld med mobiltelefoner helt kan undgås. 

Så nu, hvor Apple skifter stik fra Lighting til USB-C på deres iPhones fra 15eren, så medfører netop dette forhold faktisk i en overgangsfase større risiko end tidligere for at riste ens nye iPhone 15 med tilfældige USB-C-lader/stik, som ikke passer til den, men som man måske lige har liggende fra andre mobiler.

Derfor har journalisten gjort sig den ulejlighed at gøre læsere af tante Berlingeren opmærksom på, at det nok er en god idé fremover at være ekstra opmærksom på kvaliteten af lader/stik. Det er da en udemærket service.

EUs krav har jo udtrykkeligt været, at alle mobiler i EUs 27 lande skal kunne oplades af den samme type lader/stik, så man allerede fra 2024 dels kan undgå den nuværende absurde forurening med elektronik-affald fra utallige forskellige typer mobilladere, dels helt kan undgå "ristede" mobiler. Det skulle jo gerne blive det fremtidige og ganske fornuftige scenarie.

MBA 15.3” - iPhone 12 - Krokodille - “Nu?”

8586

198
16. september 2023 @ 07:26
Poseidon

Det problem var jo præcist det samme med et Lightning stik? Løsningen er bare ikke at købe Kina opladere til 10,- på nettet eller Strøget.